Bønnepostej er rigtig lækkert pålæg til rugbrødet, franskbrødet eller bollerne!
Du kan bruge:
2 dåser kidneybønner
1 dåse chillibønner
1 dåse kikærter
lidt olivenolie
4-6 fede hvidløg
2-4 spk gærflager*
salt
cayenne peber
evt. lidt stærk tabasco
evt. frisk korriander, bassilikum og/eller persille
evt. frisk chilli
*gærflager kan købes i helsekosten og ser sådan ud:
Sådan gør du:
Blend bønnerne og krydderierne i en food processor, blender eller stavblender. Tilføj olivenolie og vurder selv hvor meget der skal i, da det er med til at bestemme konsistensen. Så hvis du ønsker en tyk postej skal du holde lidt igen med at putte for meget olivenolie i, og hvis du ønsker en tyndere konsistens, putter du bare mere olivenolie i.
Tilføj så krydderierne som danner den smag, din postej skal have… som selvfølgelig kan være lige hvad du ønsker!
Jeg har skrevet nogle forslag med skråskrift.
Jeg havde desværre ikke selv nogle friske urter denne gang, så jeg brugte bare lidt stærk tabasco og hvidløg som smag i min postej… Men næste gang vil jeg prøve med friske urter, da jeg elsker postej med urte-hvidløgs-smag!
Der blev til 2,5 glas på denne størrelse
Hvis du ønsker mindre bønnepostej…kan du sagtens bare nøjes med de 2 dåser kidneybønner
Der er ikke nødvendigt med chillibønner og kikærter… det bestemmer man helt selv!
Jeg havde bare lyst til en bønnemixpostej 🙂
2 tanker omkring “Bønnepostej”